NIEUWS

Laatste dubbele race seizoen 2020.

Een 23ste en een 20ste plaats in de laatste 2 wedstrijden van het seizoen.

En daarmee de 31ste plaats in het eindklassement van dit korte seizoen.

De enige kwalificatie die er was voor dit weekend was op een natte baan. Ik wist hierin de 21ste startplaats te veroveren met goede rondetijden op een natte baan. Ik was daar zeer tevreden mee, zelfs een PR gereden in deze omstandigheden.
 

Race 1: Het was lang wachten voor we wisten welke banden we moesten kiezen voor de race. Het regende al een tijdje niet meer en de baan droogde langzaam op. We kozen uiteindelijk voor slicks. Het was een lastige race aangezien er ook nog veel natte plekken op de baan waren. Ik was bijna de gehele race in gevecht voor de 20ste plaats. Helaas in de 4e ronde liggende een rem fout gemaakt waardoor ik 6 plekken moest toegeven. later nog een 3 rijders kunnen voorbij steken. Op de 22ste plaats nog een positie moeten toegeven en als 23ste de race gefinisht. Niet helemaal tevreden met dit resultaat, omdat ik niet echt een aansluiting kon vinden na mijn fout.
 

Race 2: De baan was inmiddels volledig droog. Mijn start was goed en ik wilde mee rijden in de snellere groep voor me. Helaas kreeg ik vanaf de eerste ronde een technisch probleem wat mij de hele race hinderende. Ik kwam in een gevecht voor de 20ste plaats. Ik heb meeste rondes mooie rondetijden van 1:48 kunnen rijden. Ik wist deze strijd uiteindelijk te winnen en daarmee op de 31ste plaats in het kampioenschap als eindklassement.
 

Ik had gehoopt de laatste wedstrijden van het seizoen op een PR met droog weer maar gezien de kou en door meerdere factoren was dit niet mogelijk.

Ik ben heel tevreden over dit seizoen. Ik ben nooit sneller geweest dan dit jaar op een droge en natte baan. Het was een geweldige ervaring om met de BMW S1000RR te werken. Elke training en race werken aan de perfecte afstelling en daardoor zien hoe ik en de motor beter worden. Een speciale dank gaat uit naar mijn vader (Pieter) en broers (Jacob en Arnold), top mannen om mee te werken en waarmee het altijd leuk en gezellig was.
 

Daarnaast wil ik mijn sponsoren bedanken en iedereen die het voor mij mogelijk heeft gemaakt om dit jaar in het ONK Supercup 1000 kampioenschap te hebben gereden.

Uiteraard ook veel dank gaat uit naar mijn gezin en familie die mij altijd 100% steunen in mijn ambities.

Wij zijn trots op onze sponsoren